Haaruitval is een grote zorg voor mannen
maar liefst 1 op de 2 mannen krijgt er mee te maken!

In 80% van de gevallen gaat het om de 'androgenetische alopecia' waar mannen onder lijden. Deze erfelijk bepaalde haaruitval is geen ziekte, maar een 'aanleg voor'! Definitief genezen is niet mogelijk en daarom is een continue behandeling gevraagd. Androgenetische alopecia is iets dat je erft. Voor een voortdurende behandeling is een cosmetische oplossing de beste. Om een cosmetisch probleem te behandelen zijn niet per se geneesmiddelen nodig, omdat die bovendien een risico op ongewenste bijwerkingen met zich meedragen.

Hoe ontstaat androgenetische alopecia?

Het overschot aan testosteron dat in de puberteit ontstaat, zorgt er enerzijds voor dat de baardharen groeien en anderzijds dat de haarwortels in de hoofdhuid ‘met aanleg voor' verzwakken. Door de erfelijke aanleg reageren de haarwortels overgevoelig op het DHT-testosteron. Het hormoon blokkeert de energietoevoer en verzwakt zo de haarwortels. De groeifasen worden korter en de levensduur wordt vroegtijdig beëindigd.

Normaliter is een haarwortel ca. 8 jaar actief (groeifase) en begint daarna aan een rustperiode. De wortel laat het haar los, het valt uit, maar er is nog geen sprake van dreigende haaruitval. Want er start daarna weer een nieuw groeifase - gemiddeld 14 keer en dan sterft de wortel.

Activiteit van de haarwortel = kortere groeifasen

In het geval van erfelijke aanleg blokkeert het DHT-testosteron het aanmaken van de energie transporterende stof c-AMP, een stof die nodig is voor de stofwisseling in de haarwortel. Hierdoor worden de groeifasen korter en de levensduur wordt voortijdig beëindigd. Als op deze manier steeds meer wortels afsterven, ontstaan er kale plekken.

Activiteit van de haarwortel = Lange groeifasen

Print
Small letter Medium letter Large letter

Hoe kan Cafeïne helpen om haaruitval te voorkomen

Product informatie

Alpecin Liquid

Verhoogt de productiviteit van de haarwortels

Meer informatie »

Product informatie

Alpecin Cafeïne-Shampoo C1

De shampoo die de haargroei direct in de wortels stimuleert

Meer informatie »

Product informatie

Alpecin Dubbel-Effect Cafeïne Shampoo

tegen roos en erfelijk bepaalde haaruitval

Meer informatie »